BG EN

Парни зони

Преоткрийте богатото разнообразие от парни зони.

АРОМАТНА ПАРНА БАНЯ / СОЛНА БАНЯ
Температура 42-45°С и относителна влажност 100%. Парната баня е идеална за кожата и косата. Чрез прибавяне на натурални аромати и билки се увеличава позитивния ефект и уникалното чувство за добро физическо състояние. В медицинските кръгове специалният лечебен ефект на солта е известен от няколко века. Солта почиства кожата, стимулира кръвообръщението и облекчава затрудненото дишане на болни хора. Това действие се повишава при температура 42-45°С и лъчисто осветление. Посредством специални дюзи в кабината се впръскват солни пари.

КАЛДАРИУМ
В древен Рим Caldarium е била сърцето на цялото съоръжение. В днешно време все повече хора оценяват доброто взаимодействие между висока влажност и лъчиста топлина около 42-45°С. Нежната грижа и възстановяване на кожата и косата, подпомагането на респираторните органи, както и пречистващия ефект в/у цялото тяло. Използването на Caldarium допринася за цялостното пречистване на тялото. Влажността 100%. Различните варианти включват аромати, солена вода или светлинна терапия.

АЗИАТСКА ПАРНА БАНЯ
В Тайланд билковите парните бани са ритуал за здраве и красота. Традиционно тези бани са правени за будистките монаси с цел да релаксират духа и тялото за медитация. Днес билковите парни бани са съществена част от здравословните процедури. Топлината, комбинирана с тревисти есенции, стимулират кръвообръщението и подпомагат потенето, елиминирайки блокираните токсини в тялото.

ТЕПИДАРИУМ
В древен Рим Tepidarium е била ревитализираща баня, позиционирана м/у студената и топла баня. В днешните модерни Спа центрове ревитализиращата баня с приятно умерено затопляне е неизменна част от здравословня отдих. Приятната атмосфера в стаята при температура 25-30°С и отн.влажност около 50% предлага голяма полза за здравето. Засилва имунната система. Удобни седалки с температура 38°С. Продължителността на престоя в тази стая не е ограничена.

ЛАКОНИУМ
В Римските горещи и пречистващи бани постоянната температура е 55°С. След около 15мин тялото започва да се поти. Топлинното излъчване от всички страни загрява тялото по много лек и комфортен начин. След 20мин банята може да бъде допълнена с душ, за да се стимулира циркулацията и ефективното поддържане на пречистващите процеси в тялото. В Лакониума може да се престои повече от 1 час. Температурата на седалките е 38°С, а на стените 70°С. Влажността е 40%.

САРАЙСКА БАНЯ
Ритуалът Сарайска баня обединява по съвършен начин древните познания за здравето, грижата за кожата и красотата. Тайната се крие във взаимодействието на различните елементи - вода, огън, земя и аромати, които се прилагат по възможно най-ефективния начин. След като посетителят на спа-центъра си вземе душ, върху тялото се нанасят оздравителни видове глина / кал. Глината / калта започва да въздейства в парната баnя, където се отделя ароматна билкова пара. След това глината / калта се отмиват под душа VICHY, следва затваряща порите хидратираща процедура, цялостен масаж на тялото с масло или друг козметичен продукт (лосион, мляко за тяло).

ХАМАМ
Създаден по време на Османската Империя ХАМАМ е място за релаксация, здраве и социални контакти. Престоят в Хамама е добър за тялото и духа, релаксира мускулите и засилва кръвообръщението. Релаксиращият ефект на Хамама се основава на комбинцията от процедури с гореща и студена вода, парна баня, масаж. Централият елемент в Хамам е "Горещият камък", полиран гранит, загрят по същя начин както скала на слънце. Масажът се извършва в/у камъка. Етеричните масла осигуряват приятно ароматизиране, което има позитивен ефект в/у слузните мембрани и синусите. Температурата под 50°С предпазва циркулацията.

ХАМАМ МАСАЖ
Масажна маса, гарантираща перфектни водни терапии с регулируема височина. Масажните маси са комбинация от ръчно изработена керамика, мозайка, като може да се избира измежду широка гама цветове и дизайн.